|
کد مطلب: 81672
ترجيح خاتمي اين است که مستقيم وارد بازي نشود
تاریخ انتشار : 1393/10/24 14:50:48 نمایش : 1567
محمد جواد حق شناس گفت : ترجيح آقاي خاتمي اين است که مستقيم وارد بازي نشود و تا حالا نشان داده به ديدگاه خود پايبند است
به گزارش خبرنگار سلام لردگان، بازگشت خاتمي و حضور دوباره او در صحنه سياسي کشور از موضوعاتي است که اصلاح طلبان در دستور کار قرار دارند. با محمدجواد حقشناس عضو شوراي مرکزي حزب اعتماد ملي گفت و گو کرديم. وي که عضو حزبي است که دبير کل اش به دلايل مسائل و قضاياي فتنه سال ۸۸ در حصر خانگي به سر مي برد.
محمد جواد حق شناس معتقد است خاتمي براي مجلس خبرگان ورود پيدا نمي کند.
وضعيت اصلاح طلبان را چگونه ارزيابي مي کنيد؟ آيا اصلاح طلبان در انتخابات آينده مجلس به وحدت مي رسند؟
اصلاح طلبان در وحدت هستند
يعني به تصميم مشترک براي انتخابات آينده رسيده اند و الان وحدت دارند؟
بله، آخرين رويدادي که اصلاح طلبان به آن عمل کردند و در آن به وحدت رسيدند انتخابات رياست جمهوري بود. مانند مسابقات جام جهاني که در آخرين مسابقه اي که اصلاح طلبان در انتخابات ۹۲ داشتند در مسابقه قهرمان بيرون آمدند و نتيجه خوبي بود که با وحدت به پايان رسيد و اين اتفاق خوبي بود.
در حال حاضر موضوعي که دال بر تغيير اين وضعيت باشد مشاهده نمي شود و به نظر من ترکيب اصلاح طلبان در زمين خوب جواب داد و با محوريت خوبي در انتخابات گذشته به وحدت رسيدند.
آيا اصلاح طلبان براي انتخابات مجلس نيز مي خواهند با محوريت آقاي هاشمي و خاتمي کار کنند؟
به نظر من همان ترکيبي که در آن مقطع جواب داد همان ترکيب را ادامه دهند و اگر تغييري حاصل شود يعني از وحدت خارج شده اند. به نظر من تغييري در ترکيب نسبت به آنچه در انتخابات گذشته رخ داد وجود ندارد و به نظر مي رسد وضعيت اصلاح طلبان نسبت به گذشته بهتر هم شده است و علي القاعده با اين سياست اثر گذار و موفق همان راه بايد ادامه پيدا کند و نياز به تغيير نمي باشد.
اخير آقاي خاتمي در عرصه سياسي کشور فعال تر شده اند و اخباري به گوش مي رسد که ايشان مي خواهند به عرصه سياسي و اجرايي کشور برگردند ارزيابي شما چيست؟
من چنين اطلاعي ندارم و بارها بر اساس اصراري که به ايشان مي شود ايشان نپذيرفته است و نمونه آن را در انتخابات سال ۸۸ و ۹۲ ديديم که نيامد با اينکه موقعيت بسيار مناسبي داشت و ترجيح آقاي خاتمي اين است که مستقيم وارد بازي نشود و تا حالا نشان داده به ديدگاه خود پايبند است با اينکه زمينه هاي آراي عمومي و موقعيت در ميان نخبگان و جهان اسلام و منطقه جزو ممتاز ترين موقعيت ها است اما بر اساس مصالحي، ايشان هيچ وقت قصد ورود به اين ماجرا را ندارد.
آيا امکان دارد آقاي خاتمي براي انتخابات مجلس خبرگان بخواهند نامزد شوند؟
موضوع خبرگان موضوع مديريتي نيست بلکه مي بينيد که آقاي حسن روحاني ساليان سال عضو خبرگان بوده و الان رئيس جمهور است. خبرگان با عرصه هاي ديگر در کشور تفاوت ماهوي دارد.
من پاسخ سوال خود را نگرفتم، آيا آقاي خاتمي براي انتخابات مجلس خبرگان نامزد مي شوند؟
من تا به امروز هيچ استنباطي مبني بر اينکه ايشان بخواهد در خبرگان وارد شوند را ندارم و چنين استنباطي ندارم.
با توجه به اينکه حزب نداي ايرانيان تشکيل شد و ديگر احزاب جديد در اصلاح طلبي آيا بازسازي اين جريان است يا نشان از اختلافات دارد؟
متاسفانه بر اساس ساختار غلطي که نظام حزبي در کشور ما دارد ما در کشور ۲۶۰ حزب ثبت شده داريم و مثلا يک حزب ديگر هم به وجود آيد اتفاقي نمي افتد.
اين نمي تواند خيلي مهم باشد و من اين موضوع را مهم ارزيابي نمي کنم، از ۲۶۰ حزب ۱۰۰ حزب گرايش اصلاح طلبي دارند و نداي ايرانيان هم که بيايد ۱۰۱ حزب مي شود و مساله خاصي نيست.
پس چرا اينقدر واکنش هاي منفي نسبت به وجود آمدن اين حزب در بين اصلاح طلبان زياد بود؟
چه دوستاني که به آمدن نداي ايرانيان در اصلاح طلبي حساسيت نشان دادند و چه دوستاني که نسبت به حزب اتحاد ملت حساسيت نشان دادند اين موضوع گوياي اين مساله است که ظرفيت لازم براي فعاليت سياسي اجرا نشده است.
در فضاي سياسي وجود ظرفيت اولين گام است و در اين بخش اگر رقيب وارد ميدان شود ما نبايد با کار غير سيباسي و غير اخلاقي موضع نشان دهيم و اين جريان احساس کرده که مي تواند تاثير گذار باشد و بگذاريم بيايد و خود را نشان دهد و نبايد جاي نگراني براي کسي باشد.
حضور اين دو حزب را در جريان اصلاح طلبي نه مثبت و نه منفي مي دانم و معتقدم فرصتي است که که مانند پيست دوچرخه سواري است و مي تواند در اين پيست يک دوچرخه يا ۱۰۰ دوچرخه باشد، مهم نيست بلکه مهم اين است که بتوانند خوب حرکت کرده و خوب کار کنيم و به هدف برسيم.
ما بايد به سمت اصلاح ساختار برويم که بخشي از آن مربوط به احزاب مي شود و بخشي نيز مربوط به فانون است و بخشي به مردم بر مي گردد.
آيا تعدد احزاب به جريان سياسي ضربه نمي زند؟
تفرقه و تعدد ميان احزاب قطعا به فعاليت هاي سياسي لطمه مي زند و اين موضوع چه در فعاليت هاي اصولگرايان باشد چه در فعاليت هاي اصلاح طلبان. با وضع موجود مانند پيست دوچرخه سواري و دوتا دوچرخه هم اضافه شده و خيلي موضوع مهمي نيست.
آيا به نظر شما طرفداران دولت با اصلاح طلبان در انتخابات مجلس به دنبال ليست مشترک هستند؟
من معتقد به دخالت دولت در انتخابات نيستم ، شان دولت شان اجرا و نظارت است.
منظور من از دولت حاميان سياسي گفتمان دولت که همان اعتدال است مي باشد؟
من هم با همين نگاه مي گويم. بزرگترين وظيفه دولت انتخابات سالم و استاندارد و بر اساس سياست هايي است که رهبري براي انتخابات سال ۹۲ فرمودند باشد. يعني انتخابات حداکثري بوده و با حضور تمامي سلايق برگزار شود و همه ايرانيان مي توانند در انتخابات حضور داشته باشند حتي کساني که جمهوري اسلامي را قبول ندارند و انتخابات و راي مردم حق الناس است و دولت در اجرا و شوراي نگهبان در بعد نظارتي بايد مراقب باشند که هم خودشان اشتباه نکنند و هم مراقب باشند طرف مقابل آنها هم اشتباه نکند. اگر اين اتفاقات بيافتد انتخابات سالم و حداکثري را مي توانيم برگزار کنيم.
حضور در اين مقطع را مي توان به احزاب سياسي سپرد و آنها هستند که مي توانند با چهره هاي مورد نظر خود وارد عرصه شوند و دولت تا جايي که امکان دارد به مصاديق انتخاباتي وارد نشود و پرهيز کند.
|
|
|
|